Sałatka warstwowa

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2010-08-14
  • Sałatka warstwowa

Składniki:

  • majonez
  • ser żółty (kostka, np Gouda, lub morski, edamski)
  • jajka [4 szt.]
  • pomidory [3 szt.]
  • szynka [1 plaster] (kilka)

Przygotowanie:

Ser zetrzeć na grubych oczkach.
Jaka ugotować, pokroić w kostkę.
Pomidory pokroić w kostkę (kto woli może obrać ze skórki).
Szynkę pokroić w paseczki.

Układamy warstwami :
- ser
- pomidor
- szynka
- jajko
- majonez
aż do wyczerpania składników.
Na górze powinna być warstwa majonezu przykryta serem.

Sałatka najlepiej wygląda w przeźroczystym naczyniu.
Przyprawy są praktycznie nie konieczne, ale jak będzie dla kogoś za mdła moża doprawić między warstwami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z brązowym ryżem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Szarlotka pod bezową pierzynką
  • Mniam: 1
    Zupa krem z zielonych szparagów z pistacjami
  • Mniam: 2
    Szybkie francuskie ciasteczka z budyniem i musem brzoskwiniowym
  • Mniam: 1
    Tartaletki ze śledziem z kremową nutą