Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
autor: Aguu,
kategoria: zapiekanki , dodano:
2010-08-14
Składniki:
- mięso mielone [1 kg] (do 1 kg)
- makaron [1 op.] (świderki lub rurki)
- sos do spaghetti [1 op.]
- śmietana [1 op.] (kubeczek 18%)
- jajka [2 szt.]
- ser żółty [20 dag] (tarty)
- czosnek [1 ząbek]
Przygotowanie:
Mięso podsmażamy (bez dodawania tłuszczu), makaron gotujemy w osolonej wodzie około 7 min.
Śmietanę mieszamy z jajkami, sosem do spaghetti, serem i czosnkiem. Wszystko razem wymieszać i wyłożyć do naczynia żaroodpornego, zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 20 min.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: cytrynowa zapiekanka
Komentarze