Danie Śródziemnomorskie
Składniki:
- cukinia [3 szt.] ((dobrze jak by były małe cukinie, można dać 4 sztuki)
- śmietana [1 szt.] (18% lub 12% jak chcemy)
- masło [0.25 dag] (czyli 1/4 kostki)
- przyprawa do kurczaka (w sumie ogólnie jakie lubimy)
- makaron penne [1 op.]
Przygotowanie:
3-4 cukinie małe umyć i pokroić w cienkie paski i usmażyć na oleju na lekki brąz z obu stron. Odstawiamy.
Do garnka wlewamy całą śmietanę i masło, troszkę gotujemy i pod koniec dodajemy upieczoną cukinię, doprawiamy. Tym zalewamy ugotowany już wcześniej gruby makaron. Można to posypać serem
:))
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: pesto z zielonego groszku i migdałów
Komentarze
Standardowe opakowanie śmietany, są to te mniejsze niż 400ml.
I co do masła to napisałam w ilości 1/4 i wyskoczyło 0,25. Więc napisałam że chodzi o 1/4 kostki
Przepis może i nie jest śródziemnomorski ale łatwy w przyrządzeniu, szybki i pyszny.