Polędwiczki w sosie czosnkowym
autor: redo92,
kategoria: z wołowiny , dodano:
2010-08-21
Składniki:
- polędwica wołowa [1 szt.] (Ilość do wyboru)
- pieczarki [5 szt.]
- cebula biała [1 szt.] (duża)
- jogurt naturalny [1 op.] (duże SOS)
- majonez [3 łyżki] (SOS)
- keczup [1 łyżka] (SOS)
- czosnek [8 ząbków] (wyciśnięte lub posiekane SOS)
- czosnek granulowany [1 łyżeczka] (SOS)
- sól (SOS)
- papryka (przyprawa) (ostra, SOS)
Przygotowanie:
Polędwiczkę kroimy w paseczki lub kostkę, posypujemy i wklepujemy przyprawę do kebabu i odstawiamy na chwile żeby przeszło smakiem. Cebulę i pieczarki kroimy w talarki. W tym czasie wszystkie składniki sosu dokładnie miksujemy. Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy polędwiczkę. Po paru minutach, gdy mięsko się już zarumieni dodajemy cebulkę i pieczarki, smażymy jeszcze z 10 minut, aż mięsko będzie gotowe.
Podawać polane sosem np jak na zdjęciu z cukinią w cieście (inne moje przepisy)
Polecany film:
Akademia Smaku Siemens - Dekoracja stołu
Komentarze