babeczko-mufinki cytrynowe
autor: brzydula_81,
kategoria: ciasta ucierane , dodano:
2010-08-22
Składniki:
- jajka [3 szt.] (duze)
- cukier puder [0.75 szklanki]
- mąka [1 szklanka]
- mąka ziemniaczana [0.5 szklanki]
- margaryna [1 kostka]
- skórka z cytryny
- cytryna [1 szt.] (sok)
- proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
Przygotowanie:
1. Jajka (cale) ubic z cukrem pudrem na gladką masę.
2. Dodac przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczoną wczesniej i wystudzoną margarynę.
3.wymieszac dodając startą skorke oraz sok z cytryny.
4.wlozyc do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni), piec okolo 40 minut.
z podanej porcji wychodzi okolo 12 babeczek.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto z pigwą
Komentarze
Czy margaryna typu "Kasia" zda egzamin ?
Przepraszam za te pytania, ale dopiero zaczynam swoją przygodę z gotowaniem i jestem totalnie lewa w tej kwestii
W smaku są rewelacyjne!!Jednak w moim piekarniku wystarczy trzymać je góra 20-23 min, bo były już trochę za ciemne.
Acha!Mam foremki na duże mufinki i starczyło mi tylko na 6 sztuk