Kaszanka z cebulką
Składniki:
- kaszanka [1 szt.]
- cebula [0.5 szt.] (dużej)
- sól
- pieprz
- olej
Przygotowanie:
To jest najprostsza wersja która smakuje każdemu wielbicielowi kaszanki :)
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem.
Kaszankę wyciągamy z flaka, kroimy w plasterki i dorzucamy do cebuli. Można dodać jeszcze trochę oleju jeżeli cebula cały wypije. Całość smażymy razem mieszając by kaszanka się rozpadła i połączyła z cebulą. Obficie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Jako dodatek można zastosować kiszonego ogórka, którego kroimy w kostkę i posypujemy kaszankę.
Na zdjęciu: chleb z masłem, posypany pietruszką i ogórkiem.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: zupa pomidorowa na mleku kokosowym
Komentarze
Bardzo lubię kaszankę z cebulką.
W wersji bardziej wypasionej na podsmażonym boczku lub kiełbasce
mniam
Smakowite zdjęcie. Zwykła kaszanka, a jaki fajny efekt.
Ja nie solę, ale to zależy od kaszanki. Niestety coraz trudniej dostać naprawdę smaczną.
I podobnie jak u AnusiPn - jada się u mnie w domu często z ziemniakami i kapusta zasmażaną.
PS.Ta Twoja druga propozycja to wg.mnie mniej ciekawa niż ta.
Często najprostrze rzeczy są najsmaczniejsze