Składniki:
- filet z kurczaka [2 kg] (lub filet z indyka)
- jajka [2 szt.]
- przyprawa warzywna [1 szt.] (ja używam vegety)
- bułka tarta [2 szklanki] (do panierki)
- ser żółty [20 dag]
- ananas (w puszce w plastrach)
- sól - płaska łyżeczka (do przyprawienia)
- pieprz [1 szczypta]
- oliwa z oliwek (lub olej - do smażenia)
Przygotowanie:
Filety pokroić, rozbić tłuczkiem i przyprawić.
Rozbić jajka, doprawić je solą i pieprzem lub przyprawą warzywną. Zanurzyć kotlety w jajku, w bułce tartej i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Po usmażeniu położyć na każdym kotleciku po plastrze ananasa i dać na niego ser starty lub w plasterkach - według upodobań. Piec w piekarniku do rozpuszczenia sera. Można podawać z surówką z kapusty i kulką ryżu lub z ziemniakami i gotowaną młodą kapustką.
Smacznego! :)
Polecany film:
Kasia Bem - zielony koktajl
Komentarze