Gulasz z warzywami
autor: agape,
kategoria: z wieprzowiny , dodano:
2010-09-01
Składniki:
- mielona wieprzowina [30 dag]
- papryka czerwona [1 szt.]
- papryka żółta [1 szt.]
- papryka zielona [1 szt.]
- ogórek zielony [1 szt.]
- pomidory [2 szt.]
- cebula biała [1 szt.]
- olej [1 ]
- pieprz
- sól
- ziele angielskie [5 szt.]
- liście laurowe [3 szt.]
Przygotowanie:
Na niewielkiej ilości oleju smażymy cebulkę pokrojoną w kostke. Dodajemy mięso wieprzowe pokrojone w kostke i gdy wstępnie obsmaży się dodajemy warzywa pokrojone w kotke (pomidory obrane ze skórki), przyprawiamy. Całość dusimy pod przykryciem aż do zmiękczenia warzyw. Sos powinien sam się zagęścić. Podawać najlepiej z ryżem lub kaszą.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: gulasz rybny
Komentarze