Muffinki z malinami i białym serem
autor: ewelline,
kategoria: babeczki i muffiny , dodano:
2010-09-08
Składniki:
- mąka pszenna [2.5 szklanki]
- cukier [0.5 szklanki]
- sól [1 szczypta]
- cukier waniliowy [1 łyżeczka]
- proszek do pieczenia [2 łyżeczki]
- masło [100 g]
- jogurt naturalny [1.25 szklanki]
- jajka [2 szt.]
- żółtko z jajka [1 szt.]
- ser biały [250 g]
- cukier waniliowy [3 łyżeczki]
- cukier [1 łyżka]
- maliny [0.25 szklanki]
Przygotowanie:
W jednym naczyniu wymieszać: 2,5 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, szczyptę soli, 1 łyżeczkę cukru waniliowego.
W drugim naczyniu wymieszać: 100 g masła ( rozpuszczonego) , 1,25 szklanki jogurtu naturalnego i 2 jajka.
Do pierwszej miski dodać składniki z drugiej miski i wymieszać.
Ser biały, żółtko i 3 łyżeczki płaskie cukru waniliowego i jedną łyżkę cukru białego, wymieszać.
Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami. Papilotki wypełnić do połowy ciastem, ułożyć parę malin i położyć łyżkę masy serowej. (papilotki powinny być wypełnione do 3/4 wysokości)
Piec w 175 stopniach przez 25 minut.
Polecany film:
Muffinki reniferki FB
Komentarze
przepis klarowny, nie widzę innej możliwości niż wypróbowanie go ;-)