Kotleciki w zalewie
autor: milejdi206,
kategoria: przekąski na ciepło , dodano:
2010-09-08
Składniki:
- musztarda [1 łyżeczka]
- jajka [1 szt.]
- czosnek [2 ząbki] (duże)
- pieprz czarny [0.5 łyżeczki]
- płatki kukurydziane [250 g]
- olej [125 ml] (opcjonalnie)
- zioła prowansalskie [3 łyżki]
- pierś kurczaka [2 szt.] (podwójne)
- majonez [4 łyżeczki]
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na zalewę razem wymieszać, czosnek przecisnąć przez praskę, ma powstać gęsta masa. Piersi pokroić w paski o szerokości 4cm i dodać do zalewy. Przykryć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki.
Na drugi dzień wyjąć z lodówki i obtoczyć w mocno pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju i niewielkim gazie żeby panierka się nie przypaliła.
Dla niecierpliwych zalewe można wstawić minimum na 4 godziny do lodówki lecz polecam wersję pierwszą ponieważ wszystkie składniki się przegryzą i kotleciki są soczyste!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: jak zrobić popcorn
Komentarze