Gyros z kapustą kiszoną
autor: milejdi206,
kategoria: sałatki , dodano:
2010-09-08
Składniki:
- ogórek konserwowy [3 szt.] (duże)
- cebula biała [2 szt.] (średnie)
- kapusta kiszona [40 dag]
- majonez [5 łyżek]
- keczup [5 łyżek]
- wołowina [1.3 kg] (lub wieprzowina)
- kukurydza konserwowa [1 op.] (z puszki)
- przyprawa warzywna [1 łyżeczka] (wegeta)
Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę posypać wedetą upiec. Po lekkim przestudzeniu ułożyć na talerz mięso polać ketchupem. Ułożyć kukurydzę i polać majonezem posypać pokrojonymi w mała kosteczkę ogórkami i cebulą. Polać ketchupem całość przykryć kapusta kiszoną.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka ziemniaczana
Komentarze