Naleśniki z cukinią
autor: Kica.,
kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano:
2010-09-08
Składniki:
- cukinia [1 ]
- cebula [1 ]
- pomidory [1 szt.]
- mąka [2 szklanki]
- miód [1 łyżeczka]
- pieprz (szczypta)
- sól (szczypta)
- bazylia (szczypta)
- rozmaryn (szczypta)
- kurkuma (szczypta)
- gałka muszkatołowa (szczypta)
Przygotowanie:
Przyrządzamy farsz:
podduszamy lekko cebulę i dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i pokrojonego w kostkę pomidora,
następnie dodajemy ziarna kolendry, pieprz, sól, bazylię, rozmaryn.
Całość dusimy kilka minut.
Przyrządzamy ciasto:
Do 2 szklanek mąki dodajemy szczyptę kurkumy, mleko i łyżeczkę miodu, imbir, odrobinę gałki muszkatołowej, szczyptę soli i imbiru.
Smażymy naleśniki, układamy na nich farsz.
Możemy posypać żóltym serem i/lub ziarnami slonecznika i wsadzić jeszcze na moment do piekarnika.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: dyniowe pancakes
Komentarze