Ryż z "resztkami"
autor: misislipy,
kategoria: dania z ryżu , dodano:
2010-09-10
Składniki:
- ryż (tyle ile nam zostanie)
- jogurt naturalny (lub inny we własnej ilości)
- ogórek zielony (w kosteczkę)
- papryka (w kostkę)
- przyprawy (własna kompozycja)
Przygotowanie:
Ryż ugotowany oczywiście.
Ja zawsze biorę jeśli jakiś zostanie mi z obiadu. Do niego wrzucam świeże warzywa pokrojone w kostkę, oczywiście możemy dodać własne wariacje warzyw. Ja wrzucam ogórek świeży i paprykę bo tak lubię i często mam to w lodówce. Dodajemy jogurt/śmietanę/sos oraz przyprawy do smaku. Oczywiście wszystko z tych składników które chcemy. Bardzo szybko i z resztek ;)
Według mnie to sposób na świetne śniadanie, kolację czy też przekąskę, przede wszystkim zdrowo, niskokaloryczne i smaczne :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z brązowym ryżem
Komentarze