Dip czosnkowy
autor: aleksaa,
kategoria: kuchnia polska , dodano:
2010-09-17
Składniki:
- śmietana [3 łyżki] (czubate, 18%)
- czosnek [3 ząbki]
- kurkuma [0.5 łyżeczki]
- sól
Przygotowanie:
Szybki dip w 5min :) w sam raz do grillowanych potraw.
Wyciskamy czosnek na talerzyk posypujemy go szczyptą soli, ugniatamy widelcem.
W kubeczku mieszamy śmietanę z czosnkiem i kurkumą, solimy do smaku.
Ja zazwyczaj wrzucam go do lodówki by się trochę przegryzł i wyciągam dopiero przed podaniem.
Prosto i smacznie! :)
-----------------
Ilość składników nalezy dostosować do liczby gości.
Nie umiem powiedzieć na ile starczy ta porcja, bo zawsze jest inaczej, w zależności od chętnych i podawanych potraw...
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z rukolą, gorgonzolą i gruszkami
Komentarze
a to co zostało poszło rano jako sos do kanapek