Tęczowiec
autor: Gusiaczek94,
kategoria: galaretki i budynie , dodano:
2010-09-25
Składniki:
- galaretka [6 op.]
- serek homogenizowany [5 op.]
- biszkopty [2 op.]
- owoce sezonowe [1 szklanka]
Przygotowanie:
Tortownicę wyłożyć biszkoptami.
Galaretki rozpuścić w wodzie, galaretkę na wierzch rozpuścić dodając 0,5 litra wody, a resztę w 1 szklance wody.
Gdy galaretka zostanie schłodzona i zacznie się ścinać-przelać ją do miski i mikserem spienić. Stopniowo dodawać serek.
Gdy serek wymiesza się dokładnie z galaretką należy przelać masę na biszkopty następnie włożyć do lodówki. Zaczekać aż masa się zetnie i z resztą galaretek postępować tak samo. Na piątej części ułożyć owoce i zalać samą galaretką (bez serka).
Włożyć do lodówki do zgęstnienia.
Polecany film:
Robert Harna - crepes suzette
Komentarze