Weański pasztet z pestek dyni
autor: Kica.,
kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano:
2010-10-02
Składniki:
- pestki dyni [2 szklanki]
- grahamka [2 szt.]
- olej [2 łyżki]
- mąka kukurydziana [2 łyżki]
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- majeranek
Przygotowanie:
Pestki dyni mielimy (np w w młynku do kawy), zalewamy szklanką gorącej wody, bułki moczymy w drugiej szklance gorącej wody, po 10 min. odciskamy bułkę, trochę rozdrabniamy i łączymy wszystkie składniki.
(Pestki dyni można pomieszać z ziarnem słonecznika.)
Pieczemy w 170 C około 30 min.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: pasztet z ciecierzycy
Komentarze
Na własnoręcznie pieczonych bułeczkach o intensywnym smaku naprawdę wypada nieźle. Wiem jednak, że więcej się nie skuszę, nie są to "moje klimaty".