Kapusta czerwona do obiadu mięsnego
Składniki:
- kapusta czerwona [0.5 szt.]
- cebula biała [1 szt.] (średniej wielkości)
- marchew [1 szt.]
- natka pietruszki [0.25 pęczka]
- sól - płaska łyżeczka
- pieprz czarny (do smaku)
- bazylia (5-6 liści)
- sok z cytryny (z połowy cytryny)
- majonez [3 łyżeczki] (Hellmanns Babuni)
- jabłka [1 szt.]
Przygotowanie:
Kapustę, jabłko i marchew trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulkę drobno kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki i bazylię siekamy. Mieszamy wszystko w dużej misce (wychodzi tego spora ilość). Dodajemy majonez i przyprawy.
Należy odłożyć surówkę na 0,5 godziny aby składniki się przegryzły.
Smak ta surówka zawdzięcza majonezowi Hellmann,s Babuni.
Podajemy z sosami, gulaszami mięsnymi.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: tajskie burrito
Komentarze
Wyszla pyszna, smakowala calej rodzince.
Napewno powtorze i polecm!
Tahina