Składniki:
- filety rybne
- przecier pomidorowy [1 op.]
- sól
- pieprz
- ser żółty (kilka plastrów)
- oliwa z oliwek
- bazylia
Przygotowanie:
Filety rozmrażamy. Folię aluminiową smarujemy oliwą z oliwek.
Przecier pomidorowy mieszamy z solą, pieprzem i bazylią. Filety smarujemy przecierem z obu stron i zawijamy w folię.
Pieczemy ok. 20 min. w kombiwarze w temp. 200 st. Po tym czasie odwijamy i kładziemy na wierch plastry żółtego sera i ponownie zapiekamy, aż ser roztopi się.
Rybka jest pyszna i aromatyczna, ale kaloryczna. Jednak jeśli nie jest się na diecie, to polecam.
Dla osób na diecie Dukan można opiekać w foli bez tłuszczu oraz bez sera:)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: łosoś z piekarnika
Komentarze