grzanka z czosnkiem
autor: rima19,
kategoria: przekąski na ciepło , dodano:
2010-10-05
Składniki:
- chleb tostowy [2 szt.] (najlepszy jest tost 3 ziarna)
- czosnek [1 ząbek]
- smalec [1 szt.] (koniecznie ze skwarkami!)
Przygotowanie:
Szybka, pyszna i zdrowa metoda na głoda:)
Nagrzewamy tostownicę, w tym czasie obieramy czosnek, kroimy go cieniusie płateczki, układamy na pieczywku tostowym, drugą kromkę smarujemy skwarkami ze smalcu, składamy razem mięskiem do dołu i tak wkładamy do tostownicy, pieczemy wg uznania- jeśli chcemy czosnek trochę "udusić" można dłużej, aż do zarumienienia się tosta, jeśli lubimy wyrazisty smak, można krócej.
polecam, smacznego:)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście naleśnikowym z warzywami
Komentarze