Moja ulubiona sałatka z tuńczykiem
autor: ivonas1,
kategoria: przekąski na zimno , dodano:
2010-10-18
Składniki:
- sól
- pieprz czarny
- tuńczyk [1 op.] (w puszcze, w oleju)
- jajka [6 szt.] (lub 7, ugotowanych)
- kukurydza konserwowa [1 op.]
- fasola czerwona konserwowa [1 op.]
- ogórek konserwowy [8 szt.]
- cebula czerwona [1 główka] (mała)
- majonez [1 szklanka]
- keczup [3 łyżki]
Przygotowanie:
Tuńczyka, kukurydzę - odsączyć z zalewy, jaja, cebulkę i ogórki pokroić w kostkę , fasolę odsączyć i przepłukać na sicie. Posolić, popieprzyć. Majonez+keczup wymieszać i zalać sałatkę. Jest to ulubiona sałatka moja i domowników!
Polecany film:
Kasia Gotuje z Polki.pl - sałatka z kaszą i pieczoną dynią
Komentarze