SZYBKIE CIASTO Z JABŁKAMI (duża blacha)
autor: margot 87,
kategoria: ciasta biszkoptowe , dodano:
2010-11-12
Składniki:
- jajka [6 ]
- cukier (1,5 szkłanki)
- olej (1 szklanka)
- mąka tortowa (2 szklanki)
- proszek do pieczenia (2 łyżeczki)
- jabłka (4-5)
- cukier waniliowy (1 opakowanie)
Przygotowanie:
Najszybsze ciasto na świecie:)
Przygotowujemy jabłka tj. obieramy ze skórki i kroimy w małe kosteczki.
Miksujemy jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia.
Gdy uzyskamy jednolitą masę powolutku dodajemy olej.
Tak otrzymane ciacho przelewamy na blachę posmrowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
później równomiernie posypujemy kawałkami jabłek (delikatnie tak żeby nie owoce za mocno nie opadły)
Wkładamy blachę do piekarnika rozgrzanego do 170' i pieczemy ok 45 min.
Smacznego:)
Polecany film:
Kladdkaka - szwedzkie ciasto czekoladowe
Komentarze