Składniki:
- tuńczyk [1 op.] (w oleju rozdrobniony)
- jajka [2 szt.] (na twardo)
- cebula biała [0.5 szt.] (duża)
- brokuł [1 szt.] (mały)
- ryż [100 g] (brązowy)
- pomidory [1 szt.] (duży)
- pieprz [1 szczypta] (do smaku)
Przygotowanie:
1. Gotujemy brokuł. Uważamy, żeby go nierozgotować
2. Gotujemy jajka na twardo
3. Gotujemy ryż
Wszystko ładnie kroimi w kosteczkę, dorzucamy tuńczyka i przyprawiamy. Nie dodawałam soli, ponieważ tuńczyk jest już troszkę słony sam w sobie. Czas obliczyłam na 20 min, ponieważ tyle gotuje się ryż brązowy
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z wędzonym kurczakiem
Komentarze