'Pulpecikowe' leczo Dukana
autor: buksiulka25,
kategoria: kuchnia węgierska , dodano:
2010-11-15
Składniki:
- piersi indyka [0.5 kg] (mielone)
- papryka czerwona [1 szt.]
- papryka zielona [1 szt.]
- papryka zielona [1 szt.]
- cebula biała [1 szt.]
- czosnek [1 ząbek]
- pomidory [1 ] (puszka)
- jajka [1 szt.]
- przyprawa do mięsa mielonego
- pieprz biały
- liście laurowe [1 szt.]
- ziele angielskie [4 szt.]
- bakłażan [1 szt.]
Przygotowanie:
- mielone rozrabiamy z jajkiem,pokrojoną cebulką,czosnkiem i przyprawami
-w garnku zagotowujemy ok 1 litra wody z liściem i zielem, można dodać vegetę
-wrzucamy kuleczki z mielonego i chwilkę gotujemy
-kroimy warzywa według uznania(paseczki,kwadraciki.;o)) i wrzucamy do garnka
-na koniec dodajemy pomidory i gotujemy na wolnym ogniu ok 40min
- S M A C Z N E G O ! ! ! !
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: enchiladas z kurczakiem
Komentarze