'MÓJ' murzynek Dukana
autor: buksiulka25,
kategoria: ciasta biszkoptowe , dodano:
2010-11-15
Składniki:
- jajka [4 ]
- białko z jajka [2 ]
- słodzik do pieczenia [4 łyżki]
- skrobia kukurydziana [4 łyżki]
- proszek do pieczenia [2 łyżeczki]
- kakao [1 łyżka]
Przygotowanie:
-miksujemy białka jajek ze szczyptą soli na sztywną pianę
-resztę składników miksujemy w osobnej misce,po czym dodajemy pianę i miksujemy delikatnie
-foremkę 'keksówkę' wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto
-pieczemy w temp.160 stopni przez ok 35 minut(należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto nie przywiera)
-ja podaję to ciacho z sosem cynamonowym(4 łyżki jogurtu naturalnego połączyć z 2 łyżeczkami słodzika i cynamonem według uznania) w którym maczam ciasto
-ja
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: placek z truskawkami
Komentarze
Lepiej jej nie używać na dukanie
Najpierw przeczytaj książkę, później wygaduj herezje.
Dukan zaleca stosowanie skrobi kukurydzianej jako substancji do zagęszczania i sam ma ją w składnikach do wielu swoich potraw, także używać ją jak najbardziej MOŻNA........
Na pewno wypróbuję!