Kebab - szybko i łatwo
Składniki:
- filet z kurczaka [3 szt.]
- olej
- sól
- pieprz
- papryka (przyprawa) (słodka)
- chili (przyprawa)
- tymianek
- oregano
- bazylia
- śmietana [250 ml]
- sałata lodowa (ćwierć główki)
- pomidory [2 szt.]
- ogórek zielony [0.5 szt.]
- czosnek granulowany
- chleb [6 szt.] (pita)
Przygotowanie:
Kurczaka myjemy i kroimy w male paseczki nastepnie posypujemy solą, pieprzem, papryką słodka, czosnkiem, chili i tymiankiem i smażymy na patelni z dodatkiem oleju.
Sos: śmietanę łączymy z solą, pieprzem, bazylią i oregano i mieszamy.
Kroimy pomidory i ogórek szatkujemy sałatę. Rozkładamy ładnie na talerz.
Pitę podgrzewamy w mikrofali najlepiej na bieżąco bo szybko robi się zimna. Podajemy każde z osobna i można sobie zjeść osobno lub powkładać według uznania do chlebka.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: gulasz rybny
Komentarze