Składniki:
- kukurydza konserwowa [150 g]
- korniszony [3 szt.]
- jajka [2 szt.] (na twardo)
- pieprz (do smaku)
- sól (do smaku)
- majonez [4 łyżki] (czubate )
- sok z cytryny [0.5 łyżeczki]
- tuńczyk [2 op.] (czyli 150g; w wodzie)
Przygotowanie:
Do miski przekładamy tuńczyka.
Jaka na ugotowane na twardo kroimi w drobną kostkę i do miski.
Kukurydza też ląduje do miski.
Ogórki konserwowe pokrojone w drobną kostkę także do miski.
Skrapiamy wszystko cytryną.
Dodajemy majonez....ja daję 4 łyżki i wg.mnie starczy, ale to jak lubi.
Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Mieszamy i próbujemy czy wszystko nam pasuje.
* Tą pastę tuńczykową można wykorzystać w bardzo ciekawy sposób ;) do pewnego dania również, które może zawitać w świąta na naszym stole.
O tajemniczym daniu ....niebawem :D
* ilość porcji zależy oczywiście od tego,kto ile kładzie pasty na kanapce.
SMACZNEGO!!
Polecany film:
Kulinarny prezent 03 pieguski
Komentarze