Śledzie pod pierzynką czosnkową
autor: lianeska,
kategoria: przekąski na zimno, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano:
2010-12-15
Składniki:
- śledź [10 ] (płatów)
- czosnek [10 ząbków]
- śmietana [1 szklanka] (12%)
- majonez [1 szklanka]
Przygotowanie:
SKŁADNIKI:
10 wymoczonych płatów
śledziowych;
10 ząbków czosnku;
pół szklanki śmietany 12%;
pół szklanki dobrego majonezu( np winiary/babuni czy własny jeszcze smaczniej bedzie;-));
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:
Filety śledziowe wymoczyć przez kilka godzin, żeby nie były za słone i potem pokroić na mniejsze kawałki, śmietanę i majonez wymieszać, do tego dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, wrzucić śledzie, wymieszać, przykryć i wstawić na noc do lodówki.
smacznego:)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: wołowina po meksykańsku
Komentarze