Kotlet schabowy w marynacie z pieczonymi ziemniakami
Składniki:
- schab
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- cebula [1 szt.] (starta)
- czosnek
- musztarda [1 łyżka]
- jogurt naturalny [1 szklanka]
- ziemniaki
- olej
Przygotowanie:
MARYNATA: sól pieprz, startą cebule, czosnek, musztardę i jogurt naturalny mieszamy razem.... obtaczamy w marynacie gotowe i stłuczone kotlety. Pozostawiamy na ok 4/6 godzin w lodówce. Następnie obtaczamy je w bułce tartej. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy kotlety i smażymy po ok. 4 minuty z każdej strony.
PIECZONE ZIEMNIAKI:
Obrane ziemniaki kroimy na ćwiartki.
Obtaczamy je w oleju a następnie bułce tartej wymieszanej z przyprawami. Układamy ziemniaki na blasze wysmarowanej tłuszczem a potem do rozgrzanego piekarnika 180 stopni na 50 minut.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: cytrynowa zapiekanka
Komentarze