Sałatka z makaronu ryżowego
Składniki:
- papryka czerwona [1 szt.]
- papryka zielona [1 szt.]
- papryka żółta [1 szt.]
- filet z kurczaka [1 kg]
- przyprawa do gyrosa [1 ]
- ogórek zielony [1 szt.] (duży)
- majonez (do smaku ,świdnicki)
- oliwa [1 łyżka]
- makaron [250 g] (ryżowy)
Przygotowanie:
Pierś kroimy w kosteczkę lub paseczki, marynujemy przez około pół godziny w przyprawie do gyrosa( przyprawa musi być wyraźnie wyczuwalna) i łyżce oliwy, następnie smażymy na mocno rozgrzanej patelni lub woku. Po usmażeniu zostawiamy do ostygnięcia.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, żeby się tak nie kleił i zostawiamy do ostygnięcia.
Kolorowe papryki i obranego ogórka kroimy w drobna kosteczkę. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy majonezem. Jeśli komuś brakuje przypraw można dodać jeszcze odrobinkę soli.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z buraków
Komentarze