Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym
Składniki:
- ryż [1 op.] ((woreczek uncle bens))
- cebula biała [1 szt.]
- kukurydza konserwowa [1 op.] (puszka najlepiej bonduelle)
- ogórek kiszony [3 szt.]
- tuńczyk [1 op.] (puszka w oleju)
- jajka [2 szt.]
- pietruszka (zielona do smaku i dekoracji)
- majonez (do smaku)
- sól (wedle uznania)
- pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować pokroić w kosteczkę, ryż ugotować w osolonej wodzie ostudzić, cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z oleju. Kukurydze odsączyć z zalewy.Wszystkie składniki wymieszać.Dodać majonez wedle uznania, można doprawić solą i pieprzem.Posypać zielona pietruszką.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z ananasem i szynką
Komentarze