bardzo szybka sałatka z selerem i czerwoną fasolą
Składniki:
- seler [1 op.] (konserwowy, słoiczek)
- szynka gotowana [20 dag] (konserwowa)
- jajka [3 szt.]
- fasola czerwona [1 op.] (puszka)
- por [1 szt.] (lub cebulka jeśli ktoś nie lubi)
- sól (do smaku)
- pieprz (do smaku)
- majonez (najlepiej świdnicki kilka łyżek do smaku)
- kukurydza konserwowa (1 puszka najlepiej bonduelle)
- groszek konserwowy (1 puszka najlepiej bonduelle)
Przygotowanie:
Produkty z puszek odsączyć z zalewy, jajka ugotować, pokroić w kosteczkę,szynkę i pora również pokroić.Wymieszać wszystkie składniki dodać majonez.Doprawić ewentualnie solą i pieprzem do smaku.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: mufiny na słono
Komentarze