Rolada z indyka
autor: feliksa20,
kategoria: z drobiu, Wielkanocne potrawy, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano:
2010-12-25
Składniki:
- filet z indyka [1 kg]
- banan [2 szt.]
- masło [10 dag]
- jajka [1 szt.]
- filet z kurczaka [1 szt.]
- natka pietruszki [1 pęczek]
- sól
- kurkuma
- imbir
- przyprawa warzywna [1 łyżeczka] (tzw. jarzynka)
- przyprawa w płynie do zup [1 łyżeczka] (maggirawa)
Przygotowanie:
Filet z indyka przekroić na cienki płat natrzeć przyprawą jarzynową i maggi zostawić na około 1 godzinę następnie ułożyć na folii aluminiowej.
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę lub rozbić .
Masło utrzeć z jajkiem dodając na końcu pokrojoną natkę pietruszki, oraz przyprawy doprawić do smaku wymieszać z mięsem z kurczaka.
Na filecie z indyka ułożyć mięso na nim obrane banany zawinąć w roladę następnie folię aluminiową. Włożyć do keksówki wlać trochę wody wstawić do nagrzanego piekarnika 190 stopni C na około 60 minut.
Smacznego!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: owoce pod kruszonką
Komentarze