Chatka Baby Jagi
Składniki:
- serek homogenizowany [0.5 kg] (polecam z firmy Delfiko lub President)
- margaryna [1 szt.]
- cukier puder [1 szklanka]
- cukier waniliowy [1 szt.]
- jajka [2 szt.] (całe)
- herbatniki [5 ] (5 paczek)
- kakao [2 łyżki]
Przygotowanie:
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i 2 jajami, dodać cukier waniliowy i po troszku dodawać ser. Masę taką podzielić na 2 części.
I jedna przenieś do innej miseczki. Do jednej dodać kakao.
Następnie na foli aluminiowej ułożyć np, 5 herbatników.
Nałożyć na nie np, przemiennie masę białą, ciemną.. chodzi o to aby utworzyć podłogę tej chatki ; )
Ściany chatki pokrywamy również masą białą lub ciemną, albo tylko jednym rodzajem, jak się chce. I dokładamy je do podłogi.
Można to zobaczyć dokładnie na zdjęciu ; )
Następnie całą taką "szynę" obwijamy folią. I odkładamy na godzinkę w suche miejsce w temperaturę pokojową, aby herbatniki zmiękły. Wstawiamy do lodówki. I jak przyjdzie pora kroimy, nie musimy zwracać uwagi na herbatniki, kroimy jak chcemy.
Smacznego ;)
Polecany film:
Aplikacja Amazing Baby
Komentarze
Poza tym przepis ok. Jadłam wiele razy wersję maślaną i pycha. Margarynową jadłam raz i nigdy więcej tego nie powtórzę. Tego się nawet porównać nie da.
pozwole sobie nie do konca sie z toba zgodzic.
osobiscie przewaznie uzywam margaryny do kremow (fakt-zawsze kasi!!)
w zaleznosci od tego czy uzywamy margaryny czy masla jest roznica w konsystencji, kazdy lubi co innego.
szanujmy gusty innych
sory, ale z twojej oceny nie wynika, ze sprawdzilas ten konkretny przepis
Gust gustem, oceniam potrawę, nie czyjś gust, a ta potrawa na margarynie jest w moim odczuciu paskudna.
Ot i wszystko.
Ps. Kasi też używam, ale nigdy na surowo, bo też jest paskudna.