Karmelówka

autor: , kategoria: drinki, Wielkanocne potrawy, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-12-10
  • Karmelówka

Składniki:

  • cukier [0.5 kg]
  • wódka czysta [1.5 szklanki]
  • mleko skondensowane [0.5 l] (niesłodzone)

Przygotowanie:

Cukier rozpuścić na małym ogniu w garnku aż do powstania brazowego karmelu. Uważać aby nie przypalić. Ostudzić, wlać mleko, podgrzewać na małym ogniu mieszając, aż do rozpuszczenia się karmelu (po wlaniu mleka karmel skrystalizuje). Ostudzić, przecedzic przez sitko i wymieszac z wódką. Wódki można dodac więcej lub mniej wg. upodobań.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Ela Żołek 01 zakwas

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Tartaletki ze śledziem z kremową nutą
  • Mniam: 1
    Wielkanocny Mazurek
  • Mniam: 1
    Egzotyczna sałatka ze śledziem
  • Mniam: 1
    Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje: