Sałatka dyniowa z winogronem i mandarynką
Składniki:
- dynia [2 szklanki] (startej na grubych oczkach tarki)
- winogrona [2 szklanki] (tak na )
- mandarynka [1 op.] (z puszki koniecznie)
- orzechy [10 szt.]
- jogurt naturalny [1 op.] (małe)
- cukier waniliowy [1 ]
Przygotowanie:
Do dyni dodajemy połówki winogron i mandarynki z puszki.
Lekko mieszamy, aby to się raczej nie rozpadło w chaosie.
Delikatnie dodajemy kilka łyżeczek jogurtu, aby ładnie się połączyły.
Orzechy mielimy jak najdrobniej, najlepiej za pomocą maszynki i dodajemy.
Doprawiamy cukrem waniliowym. Może nie wygląda, ale smakuje niebiańsko! Smacznego :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka brokułowa
Komentarze