Mini serniczki z nektarynkami
autor: karolinaSTW,
kategoria: przekąski na zimno , dodano:
2011-01-05
Składniki:
- serek homogenizowany [800 g] (naturalny)
- nektarynka [500 g] (można inny owoc)
- galaretka [1 op.]
- galaretka [1 op.]
Przygotowanie:
Galaretki rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, dokładnie rozpuszczamy.
Nektarynki dokładnie myjemy, miąższ oddzielamy od pestki i kroimy w kosteczkę, dodaję do galaretek.
Na dno kokilek wlewam po 3-4 łyżki galaretki wraz z nektarynkami, wstawiam na chwilę do lodówki, albo do zamrażarki.
Resztę galaretek łączę z serkami i dokładnie mieszam.
Wlewam resztę do kokilek.
Wstawiam do lodówki do stężenia.
SMACZNEGO!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: kopytka z dyni
Komentarze