Tortilla domowa
Składniki:
- mąka pszenna [50 dag]
- woda
- ogórek zielony [0.5 szt.]
- pomidory [1 szt.]
- cebula [1 szt.] (mała, pokrojona w piórka)
- sałata
- keczup [2 łyżki] (na sos)
- majonez [2 łyżki] (na sos)
- sól (duża szczypta)
- mięso (ugotowane np. z zupy, pokrojone w kostkę)
Przygotowanie:
Z mąki, ciepłej wody i soli zarabiamy ciasto. Wałkujemy cienkie placki i smażymy
na suchej (!) teflonowej patelni
z obydwu stron. Placka smarujemy sosem
powstałym z wymieszania Ketchupu i majonezu, na to kładziemy sałatę, pomidora, ogórka, mięso i cebulę. Zwijamy w rulon.
Można podpiec w piekarniku, super smakuje też na zimno:)
SMACZNEGO!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: cytrynowy dip do grilla
Komentarze