Surówka z kapusty (długoterminowa)
Składniki:
- kapusta biała [2 główki]
- cebula [2 szt.]
- papryka czerwona [1 szt.]
- papryka żółta [1 szt.]
- natka pietruszki [1 łyżka]
- olej [0.75 szklanki]
- cukier [0.75 szklanki]
- ocet [0.5 szklanki]
- sól [2 łyżki] (płaskie)
- musztarda [2 łyżki]
Przygotowanie:
Kapustę, cebulę, paprykę poszatkować, dodać natkę pietruszki.
Zrobić zalewę z oleju (3/4 szklanki), cukru, octu, soli i musztardy, zagotować i zalać warzywa. Mieszać od czasu do czasu. Po 3 godzinach wkładamy do lodówki najlepiej w słoiku. Ot i surówka kiedy tylko nam się jej chce. Może stać w lodówce nawet miesiąc a może i dłużej jeśli tylko coś zostanie ;)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: łososiowe ciastka
Komentarze