Krem pieczarkowy z pulpecikami
Składniki:
- pieczarki [50 dag]
- cebula
- śmietana [250 ml]
- mąka [1 łyżka]
- kostka rosołowa [2 kostki]
- mięso mielone
- jajka [1 ]
- bułka tarta
- przyprawa do mięsa mielonego
- masło [1 łyżka]
- woda [1.5 szklanki]
Przygotowanie:
Kroimy drobno cebulę. Smażymy na masełku. W tym czasie kroimy pieczarki w plastry. Dodajemy na patelnię.
Gotujemy litr wody z kostkami. Gdy pieczarki się usmażą dodajemy do garnka. Kotujemy ok 10 -15 min.
Zdejmujemy garnek z zupą z ognia i miksujemy wszystko blenderem.
Znów wstawiamy na gaz.
Do zupy dodajemy śmietanę wymieszaną wcześniej ze szklaną wody. Na końcu mąkę mieszamy z 1/2 szklanki wody i dodajemy do kremu.
Ale to jeszcze nie koniec, polecam również dodać pulpeciki.
Mieszamy ze sobą przyprawione wcześniej mięso mielone, jajko i bułkę tartą. Z gotowej masy formujemy małe kulki i smażymy na patelni. Na koniec dodaje do garnka z kremem.
Życzę smacznego.
P.S. Polecam podawać z gorącą bagietką przypieczoną w piekarniku :)
Zdjęcie przykładowe.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z cytrusów
Komentarze
pozdrawiam serdecznie