Paluszki serowe
autor: wild_horse,
kategoria: przekąski na ciepło , dodano:
2011-01-25
Składniki:
- ciasto francuskie [1 op.]
- jajka [1 szt.]
- ser żółty [10 dag]
Przygotowanie:
Rozmrozić ciasto francuskie*. Zetrzeć ser na tarce.
Każdy kawałek ciasto francuskiego (w płatach) rozwałkować, pokroić w paski szerokości ok. 2 cm. Każdy pasek posmarować białkiem, nałożyć starty ser.
Paski ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180-200 stopni C do zarumienienia.
*ciasto francuskie najlepiej rozmrażać w lodówce; w tym celu w dzień poprzedzający gotowanie/pieczenie ciasto należy wyjąc z zamrażalnika i włożyć na kilka(naście) godzin do lodówki
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: muffinki z dyniÄ…
Komentarze