Składniki:
- mintaj [1 op.] (4 kostki)
- brokuł [1 szt.]
- jogurt naturalny [1 szklanka] (lub mały kubeczek)
- czosnek (1 ząbek)
- sól
- pieprz biały
- oregano
- majeranek
- bazylia
- papryka (przyprawa) (ostra)
Przygotowanie:
Zamrożone filety opłukać w letniej wodzie, posypać solą, pieprzem, majerankiem, oregano, bazylią i ostrą papryką. Ułożyć na najniższym piętrze w garnku do gotowania na parze. Brokuła podzielić na mniejsze różyczki, obmyć, ułożyć na wyższym piętrze w garnku i lekko posolić. Gotować całość ok 20 minut. W międzyczasie przygotować sos. Do jogurtu naturalnego dodać szczyptę soli i zmiażdżony ząbek czosnku. Wymieszać. Polać nim wyłożone na talerz danie.
Polecany film:
Filetowanie ryb
Komentarze
połączenie ryby, brokułów i sosu czosnkowego wyborne!!!
gorąco polecam, z pewnością będę przyrządzać bardzo często