Kurczak w panierce z krakersów cebulowych

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2011-01-26
  • Kurczak w panierce z krakersów cebulowych

Składniki:

  • pierś kurczaka [2 szt.]
  • kefir [1 szt.]
  • krakersy [1 op.] (cebulowych (najlepiej Lajkonika))
  • przyprawa do gyrosa [1 op.]

Przygotowanie:

Filety z kurczaka kroimy w kwadraciki.
Kefir mieszamy z przyprawą do gyrosa, wlewamy do miski, dodajemy kurczaka.

Odstawiamy do lodówki najlepiej na 8-12 godzin.

Krakersy kruszymy w misce.
Kurczaka wyciągamy i obtaczamy w krakersach.
Smażymy na oleju.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kurczak z grzybami leśnymi

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 28
    Wianuszki z truskawkami
  • Mniam: 2
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 4
    Pierś z kurczaka w cieście francuskim
  • Mniam: 3
    Pierś z kurczaka w cieście francuskim