Sałatka porowa
autor: blanca1985,
kategoria: sałatki, Wielkanocne potrawy, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano:
2011-02-08
Składniki:
- por [4 szt.]
- jajka [7 szt.]
- ser żółty [30 dag]
- kukurydza konserwowa [1 szt.]
- majonez [1 szt.]
Przygotowanie:
Jest to moja ulubiona sałatka. Smakuje nawet osobom które nie przepadają za porami.
-Z porów odciąć zielona cześć ( ma zostać tylko biała).
-Przeciąć wzdłuż i pokroić cienko.
-Dodać starty ser.
-Całą kukurydzę ( do smaku, ja daje całą dużą , bo uwielbiam kukurydze)
-Pokrojone w kostkę jajka.
-posolić, popieprzyć, dać majonez. Ilość majonezu zależy od wielkości porów. Ma być taka konsystencja jak sałatka jarzynowa.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z mango
Komentarze
jak sparzysz to będziesz miała znacznie łagodniejszy smak, jednak pozostanie go dużo, więc nie obawiaj się, że bedzie bez smaku.
Goście zachwyceni