Muffinki z krówkami i kokosem
autor: Femme de diamant,
kategoria: babeczki i muffiny , dodano:
2011-02-27
Składniki:
- mÄ…ka [2.5 szklanki]
- cukier [0.5 szklanki] (może byc też brązowy)
- proszek do pieczenia [2 łyżeczki]
- masło [100 g] (roztopione)
- jajka [2 szt.]
- maślanka [0.5 szklanki]
- mleko [0.5 szklanki]
- cukierki krówki [180 g]
- wiórki kokosowe [12 łyżek]
Przygotowanie:
1. W misce mieszamy suche składniki (mąkę, cukier, proszek)
2. W drugiej misce mokre: masło, maślankę, mleko, jajka
3. Mieszamy niedbale mokre składniki z suchym i dodajemy pokrojone (niezbyt drobno) krówki.
4. Ciasto nakładamy do foremek, posypujemy każdego muffinka wiórkami.
5. Piec 20-25 w temp 180 stopni.
P.S Lubię także muffinki posypane wiórkami po upieczeniu. ;)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl - Muffinki wielkanocne
Komentarze
przepis z krowkami postaram sie szybko wypróbować
Polecam przepis
Ps. Robiłam ale nie pamiętam ile