Szpinakowa zupa krem
autor: Marika19902,
kategoria: zupy kremy , dodano:
2011-02-28
Składniki:
- szpinak [250 g]
- masło [1 łyżka]
- śmietana kremówka [1 szklanka]
- ser żółty [20 dag]
- sok z cytryny [2 łyżki]
- ser [150 g] (kanapkowy, ziołowo-czosnkowy)
- sól [1 szczypta]
- pieprz [1 szczypta]
Przygotowanie:
1. Szpinak umyć i udusić na maśle. Zmiksować na gładką masę.
2. Do garnka wlać śmietankę i zagotować. Włożyć serek kanapkowy i ubijać trzepaczką, aż masa stanie się jednolita i kremowa.
3. Dodać szpinak i 15 dag startego sera.
4. Zagotować, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
5. Dekorować listkami szpinaku i startym żółtym serem.
Enjoy :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: zupa czosnkowa
Komentarze