Jabłka zapiekane z cynamonem i lodami.
autor: Marika19902,
kategoria: inne desery, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano:
2011-02-28
Składniki:
- jabłka [4 szt.] (duże)
- cukier [30 g]
- masło [20 g]
- cukier waniliowy [2 op.]
- bita śmietana [1 op.]
- cynamon [10 g]
- lody waniliowe [150 g]
Przygotowanie:
1.Jabłka umyć, usunąć z nich gniazda.
2.W miseczce wymieszać: cukier, cukier waniliowy,cynamon.
3.Jabłka wysmarować ( również w środku ) masłem i obsypać przygotowaną wcześniej mieszanką.
4.Jabłka zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
5.W miejsca po wydrążonych gniazdach włożyć lody waniliowe.
6.Ubić bitą śmietanę i udekorować nią deser.
Smacznego :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczne pierniki
Komentarze