Jabłka zapiekane z cynamonem i lodami.

autor: , kategoria: inne desery, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2011-02-28
  • Jabłka zapiekane z cynamonem i lodami.

Składniki:

  • jabłka [4 szt.] (duże)
  • cukier [30 g]
  • masło [20 g]
  • cukier waniliowy [2 op.]
  • bita śmietana [1 op.]
  • cynamon [10 g]
  • lody waniliowe [150 g]

Przygotowanie:

1.Jabłka umyć, usunąć z nich gniazda.
2.W miseczce wymieszać: cukier, cukier waniliowy,cynamon.
3.Jabłka wysmarować ( również w środku ) masłem i obsypać przygotowaną wcześniej mieszanką.
4.Jabłka zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
5.W miejsca po wydrążonych gniazdach włożyć lody waniliowe.
6.Ubić bitą śmietanę i udekorować nią deser.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: dżem malinowy z jabłkami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Szarlotka pod bezową pierzynką
  • Mniam: 1
    Zupa krem z zielonych szparagów z pistacjami
  • Mniam: 2
    Szybkie francuskie ciasteczka z budyniem i musem brzoskwiniowym
  • Mniam: 1
    Tartaletki ze śledziem z kremową nutą