Koperkowe kotlety mielone
autor: Marika19902,
kategoria: z wieprzowiny , dodano:
2011-02-28
Składniki:
- mięso mielone [500 g]
- masło [2 łyżki]
- bulion warzywny [0.75 szklanki]
- bułka tarta [3 łyżki]
- jajka [2 szt.]
- koperek [3 łyżki]
- keczup [2 łyżki]
- sól [1 szczypta]
- pieprz [1 szczypta]
Przygotowanie:
1. Tartą bułkę zalewamy ciepłym bulionem, dodajemy masło i koncentrat oraz mieszamy.
2. Dodajemy mięso, jajka, koperek, i sól i pieprz do smaku.
3. Urabiamy otrzymaną masę, następnie formujemy z niej niewielkie kotleciki.
4. Obtaczamy je w mące i bułce tartej, następnie smażymy na oleju.
Smacznego :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety mielone
Komentarze