Sos do mięsa z pieczarek surowych
Składniki:
- pieczarki [30 dag] (surowe, pokrojone w cieńkie plasterki)
- czosnek [3 ząbki] (zmiażdżony )
- jogurt naturalny [1 op.] (ok. 300ml)
- natka pietruszki [1 pęczek] (posiekana drobno)
- sól - płaska łyżeczka [1 łyżeczka]
- pieprz [1 łyżeczka]
- cukier [1 łyżeczka]
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić, posiekać w drobne paseczki, dodać 1/2 czosnku i zasolić ok. 1łyżeczką soli. Pozostawić na ok 1 godzinę. Po tym czasie odsączyć bardzo dokładnie z wody. Dodać resztę czosnku, jogurt naturalny i przyprawić solą pieprzem i cukrem.
Jest to idealny sos do mięs, jaj i gyrosa!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sos grzybowy
Komentarze