Szybka rybka
Składniki:
- dorsz [1 szt.]
- cebula [2 szt.]
- marchew [2 szt.]
- por [1 szt.]
- pomidory [2 szt.] (lub 100%sok)
- cukinia [1 szt.] (mała)
- kostka rosołowa [1 szt.]
- curry [1 łyżeczka] (przyprawy po 1 łyżeczce np. słodka papryka, do ryb)
Przygotowanie:
Można przygotować w dwóch wersjach, wersja pierwsza-całkowicie bez tłuszczu.
Dorsza skrapiamy sokiem z cytryny posypujemy przyprawą cytrynową do ryb i wkładamu do lodówki.
Cebulkę i pora siekamy,smażymy na teflonie, dodajemy startą na tarku marchew i nadal smażymy. Cukinię i pomidory kroimy na kosteczkę i także wkładamy na patelnię. Dusimy wszystko razem aż pomidorki puszczą sok (ja dodaję odrazu 100%sok), następie w wodzie roztapiamy kostkę rosołową i dolewamy do warzyw, posypujemy curry i papryką.
Chwilę smażymy, dodajemy rybę, przykrywamy sosem i dusimy aż cukinia i dorsz będą miękkie:)
Drugi wariant oczywiście polega na smażeniu wszystkiego na oliwie:)
Ryba jest też wtedy pyszna:))
Polecam
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i twarożkiem
Komentarze