Pieczywko w jajku
autor: Sunny_Monster,
kategoria: przekąski na ciepło , dodano:
2011-04-09
Składniki:
- jajka [2 szt.]
- mleko [2 łyżki] (ew. woda)
- oregano [1 szczypta]
- przyprawa warzywna [1 szczypta]
- kajzerka [2 szt.]
Przygotowanie:
Jajka roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy przyprawę warzywną i oregano. Nagrzewamy patelnię z olejem. Bułki z obu stron obtaczamy jajkiem, i kładziemy na patelnie. Smażymy do osiągnięcia złoto - brązowego koloru.
Bułki można zastąpić kromkami chleba.
Najlepiej stosować do tego 2-3 dniowe pieczywo.
Smacznego! :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: placki z cukiniÄ…
Komentarze
Lubię i swego czasu miałam na nie fazę, nie było bez nich śniadania
SÄ… pyszne i chrupiÄ…ce